maanantai 6. huhtikuuta 2015

Airi kokkaa osa 12: terveellinen banaanikakku!

Elämässä on sellaisia mielipidekysymyksiä, jotka jakavat meitä ihmisiä kahteen leiriin. Yksi sellainen on banaanit. Ovatko ne parempia ylikypsinä ja mustapilkullisina vaiko juuri ja juuri kypsyneinä ja vielä hieman vihertävinä? Itse kallistun ehdottomasti jäkimmäisen vaihtoehdon puoleen, ylikypsät banskut eivät oikein maistu. Joskus kuitenkin käy niin ikävästi, että banskut pääsevät kypsymään liikaa ennen kuin niitä ehtii syömään. Onneksi ne ovat sellaisina supermakeita ja täydellisiä leipomusten makeuttamiseen. Silloin on siis ryhdyttävä leipomaan.

 
Viime viikolla kävi taas niin, että meidän hedelmäkorissa oli muutama uhkaavaa vauhtia tummuva banaani. Olen pari kertaa kokeillut tehdä terveellistä banaanileipää, tai ehkä enemmänkin banaanikakkua, ja sitä päätin pyöräyttää myös tällä kertaa. Resepti on yksinkertainen ja myös terveellinen, en käyttänyt ollenkaan lisättyä sokeria, voita tai vehjäjauhoja. Tästä banskukakusta tuli tähänastisista tekemistäni parhain, ihanan mehevä ja kostea - ja äitikin kehui kovasti!

Otan joka kerta näihin resepteihin kuvan käyttämistäni aineksista ja joka kerta unohdan kuvasta jotakin. Se on kai ihan ymmärrettävää. Mutta jos tekee banaanikakkua ja unohtaa kuvasta banaanit, niin onko se enää okei?? Anyway, tässä on banskukakun ainekset:


3 melko pientä ruskeapilkullista banaania
2 kananmunaa
1,5dl kaurahiutaleita
4rkl kookoshiutaleita
0,5dl (soija)maitoa
2tl kanelia
0,5tl kardemummaa
0,5tl neilikkaa
0,5tl inkivääriä
1,5tl leivinjauhetta
reilu kourallinen erilaisia pähkinöitä rouhittuina

1. Muussaa banaanit huolellisesti haarukalla kulhossa. Sekoita joukkoon munat ja maito.
2. Sekoita toisessa astiassa keskenään kuivat aineet (kaurahiutaleet, kookoshiutaleet, mausteet ja leivinjauhe)
3. Yhdistä kuivat aineet ja bansku-maito-muna-seokseen. Lisää myös pienemmiksi rouhitut pähkinät.
4. Kaada seos leipävuokaan (silikoninen on super, metalliseen tarvitsee leivinpaperin pohjalle) ja paista uunissa 175 asteessa noin 30-35min.
5. Anna jäähtyä ja vetäytyä hetki ja NAMNAM! :)


Banaanikakku on tosi hyvää myös yön yli jääkaapissa muhittuaan. Ainoa ongelma on se, että se on kivempaa syödä heti... Ehkäpä alan ostamaan "vahingossa" liikaa banaaneja, jotta ne sitten tummuvat ja on pakko leipoa jatkossakin hehe :D

xxx
Airi

3 kommenttia:

  1. Haha, ehkä ei pitäisi olla valveilla enää näin myöhään. Nauroin bananaanittomalle kakun ainekset -kuvalle. Hyvält näyttää, varmasti myös maistui kanssa!
    Onko sulla muuten tuota protskujuustokakun ohjetta pistää jakoon, vai onko vielä salaista tietoa joka tulee julkiseksi vasta tulevan: "Airi Mikkelä urheilijan sallitut herkut" -keittokirjan myötä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. xD joo kyllä muakin vähän nauratti kun tajusin että banskut jäi!
      Voin pistää protskujuustokakun ohjetta seuraavaksi, mutta haluaisin vielä vähän kehitellä reseptiä... Tosin tämäkin kyllä sai hyväksynnän perheen ja kavereitten parissa, joten sinänsä ei hätää :D Mutta ehkäpä ohjetta tulee lähiaikoina ;)

      Poista
  2. kuulostaa niiiiiiin hyvälle ja terveelliselle, että ihan pakko ostaa huomenna banaaneja ja jättää tummumaan... :)

    VastaaPoista